27.02.2023

Woman Of The Year, Zanzibar!

Vi har valgt ut Women of the year Zanzibar som et veldedig prosjekt å jobbe med. Concept Communications har bidratt med strategi, nettside, design, logo, markedsstrategi og prosjektledelse for gjennomføringen av prisutdelingen.  

I Zanzibar som i mange andre samfunn er det et stort gap mellom kjønnene. Vi ønsker å bidra til å synliggjør kvinner som har oppnådd lederskap på ulike nivåer og kan opptre som en god rollemodell i et mindre samfunn. Det kan for eksempel være en politiker, gründer eller en innflytelsesrik jente i skoleklassen.

26. januar 2023 feiret vi årets kvinne på Zanzibar, Hafsa Mbamba, som vant Woman of the Year award for 2022.

I løpet av kvelden ble det holdt mange flotte taler. Kvinneministeren Hon Riziki Pemba Juma holdt en strålende tale på Swahili som ble godt mottatt av den store forsamlingen av gjester. Hun uttrykte også sin støtte til prosjektet og ønsket å forankre det hos presidenten på Zanzibar. Irmelin Drake åpnet kvelden med å snakke om rollemodeller og lederskap, foran et stort pressekorps. Hafsa holdt en flott og inspirerende takketale, mens Sharon, som er prosjektleder og juryleder, snakket om det kommende juryarbeidet. John takket partnerne og staben, og avsluttet kvelden med en flott selvkomponert sang.

Feiringen ble større enn vi hadde håpet på. Prosjektet har nå blitt forankret både lokalt i samarbeid med Sharon og Holding Hands, og politisk i samarbeid med Kvinneministeren Hon Riziki Pemba Juma. Vi har også etablert en lokal jury som skal nominere nye kvinner hvert kvartal fra 2023. Vi har lagt et solid grunnlag for å hylle kvinner, bygge rollemodeller og promotere kvinnelig lederskap. Arbeidet med Woman of the Year Zanzibar 2023 har startet og vi gleder oss til å fortsette å bidra med vår ekspertise!